Drs. Josée C. Verwer.

Occupational Health Psychologist (Psycholoog Arbeid en Gezondheid)
Reigerskamp 362
3607 HV Maarssen
Telefoon: 06 53602133
Email: info@joseeverwer.nl

josee verwer - Occupational Health Psychologist - Behandeling

Behandeling

Uitgangspunten van de behandeling komen voort uit de cognitieve gedragstherapie (CGT) en supportieve therapie, waarbij het biopsychosociale model een belangrijk instrument vormt.

Hierbij wordt rekening gehouden met psychologische en sociale factoren, alsmede biomedische aspecten die mede bepalend zijn voor ziekte en het genezingsproces.

Een behandelplan is maatwerk en cliënt gericht. Er wordt naar de mens gekeken, zijn problemen en het pad tot verbetering wordt daarop afgestemd. Naast de bovengenoemde therapieën wordt er regelmatig gebruik gemaakt van Mindfulness based cognitive therapy (MBCT) en Mindfulness based stress reduction (MBSR). Oefeningen zijn hier onderdeel van.

Mindfulness is een vorm van bewustzijn waarin de aandacht uitgaat naar het hier en nu. Mensen die mindfulness beoefenen, voelen zich minder gedeprimeerd, angstig en gestrest. Ze leren in contact te blijven met de dingen die er toe doen, leren om effectiever met hun problemen om te gaan. Hierdoor ervaar je meer gemoedsrust.

Tevens ben ik EMDR therapeute. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een therapie specifiek gericht op de behandeling van (Post) Traumatische ervaringen.

Behandeling vindt plaats op mijn praktijkadres in Maarssen, Reigerskamp 362, en in Bilthoven, Soestdijkseweg Zuid 123. Eventueel ook huisbezoek.

Therapie is samen aan het probleem werken!
© Josée Verwer 2010/2014 - website: eDesign35.nl Externe links